Hoogwerkers huren

Het is niet altijd praktisch of kosteneffectief om een steiger te plaatsen. In deze situaties is een hoogwerker huren vaak de beste oplossing. Hoogwerkers zijn snel te verplaatsen en de kosten liggen relatief laag. Een hoogwerker huren bij Van den…

Lees meer

Huren

  • Onze hijskranen zijn standaard uitgerust met lastzicht camera
  • Diverse hulpstukken op aanvraag meegeleverd
  • Transport in eigen beheer, alles snel op de door u gewenste locatie
Van den Brink hoogwerker en kraanverhuur
Het is niet altijd praktisch of kosteneffectief om een steiger te plaatsen. In deze situaties is een hoogwerker huren vaak de beste oplossing. Hoogwerkers zijn snel te verplaatsen en de kosten liggen relatief laag. Een hoogwerker huren bij Van den Brink Kraanverhuur zorgt voor betaalbare én flexibele inzet van professionele materialen, waarbij de kwaliteit en het onderhoud gegarandeerd is. Op deze pagina geven we een overzicht van alle modellen die leverbaar zijn. Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.

Modellen en toepassingen

Rups hoogwerker

Als het terrein uitzonderlijk ruw is,  kan er niet verantwoord worden gereden met conventionele banden. Een hoogwerker met rupsaandrijving biedt in dit geval een verantwoorde oplossing. Omdat het systeem meer grondoppervlak raakt zal de stabiliteit van een rups hoogwerker beter zijn. Daarnaast is er geen kans op perforatie van een luchtband door scherpe objecten. Twijfelt u over het juiste type voor een specifiek project? Stel ons gerust uw vragen over ons assortiment en de toepassingsmogelijkheden.

Knik hoogwerker

Niet alle werkplekken zijn bereikbaar met een hoogwerker die alleen verticaal in de hoogte gaat. In situaties waarbij de bereikbaarheid een uitdaging vormt, kan een knik hoogwerker uitkomst bieden. Zo kan er over muren of hekwerken getild worden, op basis van een maximale bereikbaarheid. Neem voor verschillen en toepassingen van een telescoop-, spider- of knik hoogwerker gerust even contact op met ons team voor meer informatie.

Aandrijving

Accu hoogwerker

Een hoogwerker met accu kan overal worden ingezet zonder noodzaak voor een externe stroomvoorziening. Dit biedt extra flexibiliteit met meer autonomie. De accucapaciteit is uiteraard beperkt. Wanneer de hoogwerker voor langdurig gebruik wordt ingezet kan een diesel hoogwerker een alternatief bieden. De accu’s zijn doorgaans verwisselbaar waarmee langere sessies mogelijk zijn. In praktijk wordt dit type vooral ingezet in situaties waar dieselmotoren teveel geluid produceren, of bijvoorbeeld op locaties met beperkte ventilatie mogelijkheden.

Hoogwerker diesel

We spreken van een diesel hoogwerker wanneer het systeem wordt aangedreven door een dieselmotor. Deze motoren zijn uitermate krachtig, en kunnen voor een langere periode achtereen ingezet worden. Onderhoud van deze gemotoriseerde machines is van groot belang. Niet alleen vanwege de mechanische kwaliteiten, maar ook de uitstoot van reststoffen door het gebruik van dieselolie is een aspect om rekening mee te houden. Van den Brink Kraanverhuur waarborgt het onderhoud van al het materiaal, zodat u daar als klant geen zorgen over heeft of kosten moet maken. Bij onze producten staat vermeld of de hoogwerker op diesel werkt, neem voor vragen contact op met onze service medewerkers.

Formaat en mobiliteit

Mobiele hoogwerker

In de bouw, industrie of voor onderhoudswerken heeft het geen zin om een vaste opstelling in te richten. De werkzaamheden zullen steeds op een andere locatie uitgevoerd worden. Dan biedt een mobiele hoogwerker de ideale oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verlichting langs de weg, of een rij bomen die gesnoeid worden om vallende takken bij hevige rukwinden te voorkomen. Een mobiele hoogwerker is voorzien van een robuust onderstel met wielen, de bediening kan per type afwijken. Voor incidenteel gebruik leggen we onze klanten graag uit hoe de apparatuur werkt. Zo dient er ook rekening gehouden te worden met het verplaatsen van mobiele hoogwerkers.

Compacte hoogwerker

Wanneer er weinig ruimte beschikbaar is kan er een mini hoogwerker worden ingezet. Ook het totaalgewicht ligt doorgaans lager, wat bij een minder stabiele ondergrond van pas kan komen. Een hoogwerker die compact is uitgevoerd kan op plekken komen die normaal gesproken niet bereikbaar zijn. Omdat het reik- en draagvermogen minder zal zijn, is het mogelijk dat een hoogwerker in mini uitvoering niet de beste oplossing biedt. Bekijk per product in ons assortiment daarom niet alleen de afmetingen, maar let ook op zaken als bereik en belasting.

Werken met een veiligheidsharnas hoogwerker?

Werken onder veilige omstandigheden is een recht voor iedere werknemer. Als particulier zul je zelf moeten bepalen wat een verantwoorde werkwijze is. Een veiligheidsharnas voor een hoogwerker is niet verplicht volgens de wet. Dit betekent overigens niet dat er geen andere verplichtingen van kracht zijn. Wanneer het bijvoorbeeld werknemers betreft die onder een specifieke CAO regeling vallen, dan kan het wel degelijk een vereiste zijn om te allen tijde een veiligheidsharnas bij het gebruik van een hoogwerker te dragen. Wordt dit nagelaten dan kan de werkgever hiervoor aansprakelijk gesteld worden bij calamiteiten. Daarnaast kan de leverancier van het materieel ook voorwaarden stellen. Wanneer hier niet aan voldaan wordt, kan dit gevolgen hebben voor de garantievoorwaarden. Neem bij twijfel contact op met de projectleider of met de contactpersoon van Van den Brink Kraanverhuur. We adviseren in alle gevallen gebruik te maken van de beschikbare veiligheidsmaatregelen, het is immers beter voorkomen dan genezen. Heeft u nog vragen. Bekijk dan onze categorie- en productpagina’s of neem direct contact met ons op voor maatwerk advies. Van den Brink Kraanverhuur is dé specialist voor zowel professionele opdrachten als particuliere projecten.