Filteren

Categorie

Autohoogwerkers huren

De meeste hoogwerkers zijn bestemd om op een specifiek terrein ingezet te worden. Verplaatsingen zijn mogelijk dankzij de wielen of een rupsband. Toch zijn deze machines niet ontwikkeld om over lange afstand verplaatst te worden. In dat geval is er…

Lees meer
Filteren

Huren

  • Onze hijskranen zijn standaard uitgerust met lastzicht camera
  • Diverse hulpstukken op aanvraag meegeleverd
  • Transport in eigen beheer, alles snel op de door u gewenste locatie
Van den Brink hoogwerker en kraanverhuur
De meeste hoogwerkers zijn bestemd om op een specifiek terrein ingezet te worden. Verplaatsingen zijn mogelijk dankzij de wielen of een rupsband. Toch zijn deze machines niet ontwikkeld om over lange afstand verplaatst te worden. In dat geval is er een oplegger nodig. Een oplossing die flexibel is én wordt toegestaan voor gebruik op de openbare weg is een autohoogwerker. Dit is een alles-in-één oplossing op basis van een auto of vrachtwagen die eenvoudig over grote afstanden te verplaatsen is. Daarmee is een autohoogwerker huren een mobiele en multifunctionele oplossing, die geschikt is voor bijvoorbeeld werk op meerdere locaties of voor particuliere projecten.

Wat is een autohoogwerker?

Er zijn drie soorten hoogwerkers. Ten eerste is er het model dat verplaatst wordt door deze te koppelen aan een voertuig met trekhaak. Daarnaast is er een zelfvoorzienend model met eigen aandrijving. De snelheid van deze modellen zal beperkt zijn en is met name bestemd voor verplaatsing op een specifiek terrein. Ten slotte is er nog de autohoogwerker, een compleet zelfvoorzienend systeem dat met een conventioneel rijbewijs te besturen valt. De bediening van de hoogwerker zal verder overeenkomen met andere types.

Auto of vrachtwagen autohoogwerker huren?

Er zijn meerdere modellen leverbaar, in beide gevallen zal het hoogwerker deel op een soort trailer geplaatst worden. De voorzijde kan een gemodificeerde bestelauto zijn, of een vrachtwagen met oplegger. In het eerste geval kan er doorgaans met een standaard auto rijbewijs worden gereden. Wanneer het een vrachtwagen model betreft zal hiervoor een groot rijbewijs van toepassing zijn. Omdat het een integraal systeem betreft is er geen sprake van een aanhanger.

Verankering van het vervoermiddel

Wanneer het relatief lichte types betreft met een beperkte lading, kan het gewicht van de wagen voldoende zijn om het geheel in balans te houden. In veel gevallen is dit niet het geval. Om die reden zijn hiervoor speciale steunen aanwezig om het geheel stevig te verankeren op de werklocatie. Dit zal de aandrijving van de auto ontlasten. In tegenstelling tot andere rijdende modellen moet het onderstel geschikt zijn voor de openbare weg. Hier zijn specifieke regels aan verbonden, nog los van het rijcomfort.

Beperkingen van autohoogwerkers

Hoewel de inzetbaarheid van dit type hoogwerker divers is, zijn er situaties waarin een andere uitvoering meer geschikt is. Bijvoorbeeld wanneer het terrein niet voldoende stabiliteit biedt om met standaard banden te rijden. In deze situatie kan een rups hoogwerker uitkomst bieden. Rupsbanden kunnen zich over de meest onherbergzame terreinen voortbewegen, voor verplaatsing over een normaal wegdek zijn ze dan weer niet geschikt. Daarnaast zullen de kosten voor een autohoogwerker doorgaans hoger uitvallen dan bij een standaard hoogwerker het geval is. De kosten voor een functionele auto of vrachtwagen moeten namelijk ook berekend worden.

Opvallend veel mogelijkheden

Ondanks de beperkingen biedt een autohoogwerker toch opvallend veel mogelijkheden. Zo zijn er uitvoeringen met een knik-, een telescoop- of een combinatie knik / telescoop systeem leverbaar. De reikwijdte kan ook verschillen, van pakweg 13 meter tot aan 27 meter. Er zijn ook autohoogwerkers leverbaar met zelfs 45 en ruim 100 meter reikwijdte, in dat geval is een operator vereist om het systeem te bedienen. Meer weten over Van den Brink autohoogwerkers? Bekijk onze productpagina’s of neem contact op met onze helpdesk.